Mijnnatuurbos is een particulieren donatie bos in Nederland. Wij onderhouden en planten bomen op Nederlands bodem.

Er bestaan veel boom donatie projecten, vooral met het planten van bomen in het buitenland. Mijnnatuurbos geeft de doel om de donateurs te betrekken met hun eigen donatie in Nederland. Dit heeft het vertrouwen voor de donateurs, dat het écht goed komt. De onderhoud van de bomen en struiken willen we ook samen doen.

Wat ons onderscheidt, is ons vermogen om lokaal actief te zijn. Hierdoor kun je bij ons bomen planten in je directe omgeving.
Onze projecten richten zich niet alleen op het vastleggen van CO² voor het welzijn van ons klimaat, maar ook op het bevorderen van biodiversiteit en het creëren van gezonde leefomstandigheden.

Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in ons vaandel, want het planten van een boom is slechts het begin; het laten uitgroeien tot een heel bos is de ware uitdaging. We zetten ons volledig in om dit te bereiken, samen met onze projectpartners.

Dat stellen we zeer op prijs. We zijn een non-profit organisatie, we moeten het juist hebben van vrijwilligers.
 Wilt u ons helpen stuur een mail naar info@mijnnatuurbos.nl 

We bieden diverse prachtige manieren om ons te ondersteunen. Of je nu bomen wilt planten, CO2 wilt compenseren, of ons wilt steunen met een algemene donatie, de keuze is aan jou. Bovendien kun je zelf beslissen of je dit op regelmatige basis wilt doen of slechts eenmalig. Ongeacht je keuze, draag je bij aan het verwezenlijken van onze missie: het creëren van een groene en gezonde wereld voor ons allemaal. Samen maken we het verschil!

Dat kan zeker! We hebben bomen voor elke gelegenheid.

Met uw donatie planten we een boom van minimaal 30 cm groot, zodat de overlevings kans zeer groot is. Met uw donatie willen we per hectare… 660 bomen planten, waarvan 40 fruitbomen. Met uw donatie gaan we een put slaan voor droge zomers en tot slot gaan we met uw donatie onderhoud doen aan het bos.

Mijnnatuurbos kunt u bezoeken in Roggel (Limburg).
Omdat het bos geen huisnummer heeft kunt u het vinden door te navigeren naar:
Adres: ophoven 38 Roggel ‘pal tegenover ‘ is het bos.
Het is toegankelijk voor iedereen.

De exacte hoeveelheid CO2-compensatie per geplante boom is een vraag die veel mensen bezighoudt, maar het antwoord is complex. CO2-vastlegging is afhankelijk van een verscheidenheid aan factoren, zoals de oppervlakte (in hectares), de groeiperiode van bomen, de boomsoort, het klimaat en de grondsoort.
 
Daarnaast ondergaat een bos een voortdurende ontwikkeling gedurende vele jaren. Dit proces doorloopt verschillende stadia, van een dicht bos met jonge boompjes tot een open bos met volwassen, hoge bomen. Uiteindelijk staan er aanzienlijk minder bomen in het bos dan initieel zijn aangeplant. In de beginfase legt een aangeplante boom relatief weinig koolstof vast, maar naarmate de bomen ouder worden, neemt de hoeveelheid koolstofopslag toe. Tegen het einde van hun levensduur neemt deze hoeveelheid weer af.

Heeft u nog een vraag?

Heb je een andere vraag, wil je donateur worden of iets met ons bespreken? Dat kan via de onderstaande contactformulier.

ContactFORMULIER

 

Contactformulier